Monday, May 9, 2011

Cuba yang Terbaik..

Alhamdulillah.. Walaupun sibuk dengan kerja saya berpuas hati kerana dapat melakukan yang sepatutnya dalam meraikan ulangtahun bonda tersayang sekaligus menyambut Hari Ibu... Melihat senyuman yang terlukis di bibir Mak saat memandang saya mencium pipinya dua hari lepas, rasa sebak bertandang di hati. Terlalu banyak masa saya 'habiskan' untuk mengejar sesuatu di luar sana sehingga terlupa ada orang yang lebih memerlukan perhatian daripada saya....
Bersama Bonda tercinta.... :-)

Saya berubah?? Tidak... Ramai yang sudah menegur akan sikap saya yang 'terlalu' pendiam sejak kebelakangan ini.  Hm... di manakah 'kemahiranku' untuk berceloteh??? Rasanya skill untuk berceloteh dah 'terbang' jauh.. Sebab itu jugalah 'naskhah' yang banyak mendapat respon baik daripada teman-teman di luar sana masih lagi belum mendapat 'sentuhan' berterusan daripada saya. 5 BAB... Tak bergerak-gerak... Huhu...

Bila dikatakan sibuk dengan kerja, mereka akan berkata orang lain pun kerja juga tapi sempat aje untuk mencelah.. mengambil tahu perkembangan semasa teman-teman.. Dan yang paling penting, mereka juga mempunyai masa untuk meng'update' blog. Tetapi bagaimana pula dengan saya?? Kerajinan itu seakan jauh daripada diri ini... Diri ini juga hanya insan biasa... ;)

Betullah kata orang, bila kita semakin dewasa makin banyak yang perlu diberikan perhatian sehinggakan ada yang diabaikan oleh diri ini. Walau apapun, diri ini cuba yang terbaik untuk mengagihkan masa untuk 'mereka-mereka' yang sepatutnya. Family first.... itu yang utama. ;-)

5 comments:

Shana82 said...

nak hasilkan manuskrip yg bermutu perlukan penelitian yang tinggi. ambillah masa awak Arfa... mudah-mudahan karya AA yg seterusnya dapat meninggalkan impak yang besar di hati peminat2 novel tempatan.
All the best. :)

sheema_89 said...

Salam k.Arfa.

Teruskan untuk berkarya. Janganlah berhenti separuh jalan... Saya percaya CJS dan AA ada kelompok peminat yg tersendiri... Keseimbangan antara kerjaya dan keluarga adakalanya membuatkan kita berada dalam dilema dan tertekan.
Go Kak Arfa Ardiya!! hehe
:)

Arfa Ardiya said...

Shana82

Terima kasih untuk pesanan itu.. dan mudah-mudahan begitulah hendaknya. TQVM... :)

sheema:
W'salam...
Thanks for the support.. Teruskanlah menyokong industri penulisan dan penulis-penulis yang sedia ada.. :)

tukangtulisnota said...

kau x diam. kau cuma banyak berfikir =)

Arfa Ardiya said...

nita:omong kamu itu benar belaka! orang sekeliling aku pun cakap benda yang sama. thanks for the comment. :)

Related Posts with Thumbnails